Vegetáriánus étrend

A vegetáriánus étrend, más néven vegetarianizmus, tartalmazza a különböző táplálkozási formák, de mind van egy közös elutasítása hús és (többnyire) hal. A vegetáriánus ételek motívumai is nagyon különbözőek, az etikustól az orvosi okokig terjednek. A vegetáriánus étrendnek vannak előnyei és hátrányai – ezt érdemes megfontolni.

Mi az a vegetáriánus étrend?

Nincs több állat, hogy enni, hogy az emberek jött nagyon korán. Vannak spekulációk, hogy már a hatodik században, az Orphic szekta lehetővé tette a vegetáriánus étrend, hogy meghatározza a diéta terv. Itt az aszkétika volt az oka a visszautasítás a takarmányozás. Püthagorasz filozófus vegetáriánus étrendet hozott Európába. Németországban elérte a 19. században. Az évszázadok egyre elterjedtebbek. Jelenleg a VEBu vegetáriánus Egyesület becslése szerint körülbelül 7,8 millió vegetáriánus él az országban.
Vegetáriánus élet: lehetőségek

Alapvetően, akkor ossza a vegetáriánus étrend a következő fő formák:

  • A Lacto-ovo vegetáriánusok visszautasítják a húst, a halat, de tejtermékeket és tojást esznek;
  • Ovo-vegetáriánusok megtagadják hús, hal, tej, de enni tojást;
  • A Lacto-vegetáriánusok visszautasítják a húst, halat, tojást, de tejtermékeket esznek;
  • Vegetáriánus Pesco megtagadja a húst, de enni halat;
  • A vegák elutasítják az állatokból származó összes terméket.

Legyél vegetáriánus

A vegetáriánusok nem nehéz, mert hangsúlyozzák a hús és a Co. a diéta, könnyű felismerni. Azonban bárki, aki azt akarja, hús, mint az íz a kereskedelem sokféle lehetőség, mint a tofu szeletek vagy szója kolbász. Az étkezési terv nem létezik a vegetáriánus étrend, mindenki eszik, ahogy jónak látja. Ebben az esetben teljesen egyénileg kapcsolódhat a megállapodásokhoz és a személyes jóléthez. Főszabály szerint nincs probléma a szervezet által szükséges fehérje-és aminosavfogyasztással, növényi termékeken keresztül, megfelelő mennyiségben vegetáriánus étrenden keresztül. Még a sportolók is kielégítik a fehérje szükségleteiket kizárólag a növényi élelmiszerek. Hüvelyesek, szójatermékek, diófélék, magvak, gabonatermékek tartalmazzák az összes alapvető fehérje építőelemek.

  1. NetDoktor interaktív
  2. Laboratóriumi Érték-Ellenőrző
  3. Mit jelentenek a laboreredményeim?
  4. Tünetellenőrző
  5. Milyen betegség okozza a kényelmetlenségemet?

Általában, mint egy nem vegetáriánus étrend, három-öt étkezés egy nap. Azonban azok, akik élnek vegetáriánus hajlamosak tudatosan enni, mint a tipikus “hús tápanyagok”, mint a cink és a vas, valamint a kalcium található tejtermékek, kell kiegyensúlyozni másképp. A vegetáriánus étrend alapvetően teljes értékű termékekből, bőséges mennyiségű gabonatermékből és burgonyából, valamint sok gyümölcsből és zöldségből áll. A kivételek az úgynevezett “vegetáriánusok-puddingok”, amelyek eszik elsősorban feldolgozott élelmiszertermékek nagy sűrűségű tápanyagok (fehér liszt, cukorka).
Vegetáriánus Étrend: Előnyök

Vegetáriánus élet, úgy tűnik, hogy sokan még mindig társul egy nagy hiba. A kritikusok eltorzult, sápadt Szellemfiguráinak képei a fejük felett, és mégis egy állandó pletyka, hogy a húsmentes étrend szűkösséghez vezet. Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy a hús feladása nem egészségtelen. Szerint egy tanulmány a Német Rákkutató Központ (DKFZ) Heidelberg, vegetáriánusok, valamint az emberek, akik ritkán eszik egy darab húst vagy halat, él tovább, mint az általános lakosság. Bár ez az eredmény társítható egy egészségesebb életmód a tanulmány résztvevői, húsmentes élet kínál egészségügyi előnyöket, például: Sok vegetáriánus él egészségesebben. Azok, akik vegetáriánusként élnek, olcsóbb a vérnyomásuk, és alacsonyabb a szívbetegség kockázata. A vegetáriánusok kevésbé szenvednek tipikus népi betegségektől, mint a túlsúly, magas vérnyomás, cukorbetegség. A vegetáriánusoknak alacsonyabb a rákhalandóságuk, mint a húsevőknek.

Mit jelentenek a laboreredményeim?

Ahhoz, hogy folyamatosan enni vegetáriánusok igényel némi ismeretet a táplálkozás, hogy elkerüljék a hiány. Például tisztában kell lennie azzal, hogy a növényi fehérjetermékek biológiai értéke Hogyan növelhető a megfelelő fehérje előállítása érdekében, vagy hogy mely termékek tartalmaznak kritikus tápanyagokat, például D-vitamint, B12-t, B2-t, vasat, cink-et vagy jódot. Pontos ismeretre van szükség, különösen gyermekeknél és terhes nőknél.